Movila Miresei

Solunar in Movila Miresei la data: 2023-06-29

Pescari, faza actuală a lunii în Movila Miresei este Waxing Gibbous, cu luna răsărind la 15:53, trecând la 8:22, și apunând la 25:28. Soarele va răsări la 4:25, va trece la 12:14, și va apune la 20:02.

Nota zilei este 1, cotata ca Slab (pe o scara de la 0 la 5, 5 fiind scorul maxim).

Daca sunteti in cautarea celei mai bune momente pentru a arunca undita, perioadele solunare majore sunt intre orele 07:22 la 09:22 și de la 19:46 la 21:46.

Perioadele solunare minore sunt de la 15:23 la 16:23 și de la 24:58 la 25:58. In aceste perioade, pozitia lunii si a soarelui poate afecta pattern-urile de hranire si migratie ale pestilor, facandu-i mai activi si mai predispusi sa muste.

Asadar, marcati-va calendarul, planificati-va calatoria si pregatiti-va pentru o zi de succes pe apa! Fire intinse!

Vizualizare Movila Miresei pe harta


Fazele lunii Movila Miresei 2023-06-29

Data Nota Fazele Lunii
2023-06-291 (Slab)Waxing Gibbous

Luna rasare Luna apune Apogeu
15:5325:288:22

Soarele rasare Soarele apune Apogeu
4:2520:0212:14

Perioade Majore 1 Start Perioade Majore 1 Stop Perioade Majore 2 Start Perioade Majore 2 Stop
07:2209:2219:4621:46

Perioade Minore 1 Start Perioade Minore 1 Stop Perioade Minore 2 Start Perioade Minore 2 Stop
15:2316:2324:5825:58

* Perioadele minore se determină pe baza timpului la care răsare și apune luna.
* Perioadele majore sunt date de pozitia lunii, deasupra sau dedesubtul (pe partea opusă a globului) locului de pescuit

Solunarul si fazele lunii: un ghid detaliat pentru pescari si vanatori

Solunarul se refera la influenta gravitationala a Lunii si a Soarelui asupra marii, a apei din rauri si lacuri si a vietatilor acvatice. Acest fenomen poate fi folosit pentru a determina cele mai bune momente pentru pescuit si vanatoare.

Ce este solunarul?

Solunarul este influenta gravitationala combinata a Lunii si a Soarelui asupra marii, a apei din rauri si lacuri si a vietatilor acvatice. Acest fenomen poate fi determinat prin observarea pozitiei relative a Lunii, a Soarelui si Pamantului.

Fazele Lunii si impactul lor asupra solunarului

Luna isi schimba pozitia in raport cu Soarele si Pamantul in fiecare luna, cauzand faze lunare. Aceste faze au un impact semnificativ asupra solunarului, deoarece gravitational pull-ul Lunii variaza in functie de faza sa.


Momentele ideale pentru pescuit si vanatoare

In general, cele mai bune momente pentru pescuit si vanatoare sunt in timpul fazelor lunii noi si pline, cand influenta gravitationala Lunii este la cel mai mare nivel. De asemenea, perioadele de tranzitie intre fazele lunii, cum ar fi cresterea si descresterea, pot fi, de asemenea, momente bune pentru activitatile de pescuit si vanatoare.

Utilizarea solunarului in planificarea activitatilor de pescuit si vanatoare

Solunarul poate fi utilizat pentru a planifica activitatile de pescuit si vanatoare prin consultarea calendarului solunar, care indica fazele lunii si influenta gravitationala asociata acestora. De asemenea, unii pescari si vanatori folosesc aplicatii si programe de calcul solunar pentru a determina cele mai bune momente pentru activitatile lor.

Importanta respectarii regulilor si regulamentelor privind pescuitul si vanatoarea

Inainte de a incepe orice activitate de pescuit sau vanatoare, este important sa se ia in considerare regulile si regulamentele specifice zonei in care se desfasoara activitatea. Acest lucru poate include restrictii privind speciile de pesti sau animale ce pot fi pescuite sau vanate, precum si limitari privind perioadele de sezon sau orele de functionare.